advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Barcelona

Sonia Ripoll Massanes

Desde siempre, que yo recuerde, me ha gustado cocinar y probar hacer cosas nuevas. Cuando entraba en la cocina, mi madre, sólo me pedía: "Cuando termines, que quede todo recogido y limpio" Y, esto, es lo que más pereza me hacía: limpiar y recoger. Cuando mi agente de Barcelona me descubrió el Thermomix® , pensé: "Esto es una maravilla, lo quiero!" Ahora soy agente comercial, quiero que todo el mundo vea de qué es capaz y pueda disfrutar de un buen rato. Déjame que te sorprenda!

Des de sempre, que jo recordi, m'ha agradat cuinar i provar de fer coses noves. Quan entrava a la cuina, la meva mare, només em demanava: "Quan acabis, que quedi tot recollit i net" I, això, és el que més mandra em feia: netejar i recollir. Quan la meva presentadora de Barcelona em va descobrir el Thermomix® , vaig pensar: "Això és una meravella, ho vull!" Ara sóc  agent comercial, vull que tothom vegi de què és capaç i pugui gaudir d'una bona estona . Deixa'm que et sorprengui!

Desde siempre, que yo recuerde, me ha gustado cocinar y probar hacer cosas nuevas. Cuando entraba en la cocina, mi madre, sólo me pedía: "Cuando termines, que quede todo recogido y limpio" Y, esto, es lo que más pereza me hacía: limpiar y recoger. Cuando mi agente de Barcelona me descubrió el Thermomix® , pensé: "Esto es una maravilla, lo quiero!" Ahora soy agente comercial, quiero que todo el mundo vea de qué es capaz y pueda disfrutar de un buen rato. Déjame que te sorprenda!

Des de sempre, que jo recordi, m'ha agradat cuinar i provar de fer coses noves. Quan entrava a la cuina, la meva mare, només em demanava: "Quan acabis, que quedi tot recollit i net" I, això, és el que més mandra em feia: netejar i recollir. Quan la meva presentadora de Barcelona em va descobrir el Thermomix® , vaig pensar: "Això és una meravella, ho vull!" Ara sóc  agent comercial, vull que tothom vegi de què és capaç i pugui gaudir d'una bona estona . Deixa'm que et sorprengui!

Arriba la castanyada... i els panellets!!!

24 October 2020
24 October 2020
Categoría:


Hola de nou! Aquesta setmana volia donar-vos una altra idea per aprofitar el sofregit de pebrots de fa dues setmanes però m'acabo d'adonar que la setmana que ve toca fer panellets i no us volia deixar sense la meva recepta!!! Així que.... posem fil a l'agulla?Què necessito?Massa base:



  • 400g sucre
  • La pell de mitja llimona (sense la part blanca)
  • 500g d'ametlles sense pell mòltes (al Thermomix® 15 segons velocitat 6 o si tens algun lloc de confiança pots comprar farina d'ametlla)
  • 200g de patata cuita i freda (molt important que estigui freda!!!)


Per decorar:  codonyat,  pinyons, granet d'ametlla, coco ratllat, café soluble, fruits secs, cireretes ...i el que vulguis combinat amb una mica d'imaginació! I també ou batut per pintar-los!

Què faig amb tot això?Per fer la massa base:


El primer que hem de fer és tenir el got ben net i ben sec (si l'acabem de rentar el millor per assegurar que estarà ben sec és, primer de tot assecar-lo amb un drap de cotó i tot seguit tapar el got i posar les ganivetes a màxima velocitat durant uns segons. D'aquesta manera les gotes que hi hagi per sota de les ganivetes, amb la velocitat de gir, aniran a parar a les parets del got i les podrem assecar amb un drap).


Afegim la meitat del sucre i programem 30 segons / vel. progressiva 5-10. Reservem.


Sense netejar el got afegim la resta del sucre i programem 30 segons / vel. progressiva 5-10.


Afegim la pell de llimona i programem 20 segons / vel. progressiva 5-10 (o més temps si la pell no s'ha triturat bé).


Afegim el sucre reservat. Afegim la farina d'ametlla i la patata bullida i BEN FREDA, esmicolada, i ho barregem tot 20 segons/velocitat 6.


Retirem la massa d'ametlla a un recipient ben tapat o una bossa i la deixem reposar 12 hores com a mínim a la nevera.


Per fer les decoracions:


De coco:  Posem 150g de la massa base , 50g de coco ratllat i programem 7 segons/vel 8. Fem forma de bolets o de piràmide, les pintem amb ou batut  i les enfornem.


De café: posem150g de la massa mare amb 2 cullerades (de postre) de café soluble i programem 7 segons/vel 8. Fem forma de grans de café i hi marquem una línia al mig amb un ganivet. Els pintem amb ou i els enfornem.


Depinyons i d'ametlla: agafem petites porcions de la massa base i els donem forma de boletes (per als de pinyons) i forma allargada (per als d'ametlla). Ara ve la part més entretinguda: com posem els pinyons i les ametlles? Jo us dic com ho faig (que és com ho feien a la pastisseria on vaig treballar): agafem un plat, bol o el que ens vagi bé. Batem un ou i hi afegim pinyons (o ametlla) sense por, anem remenant i afegint tants pinyons (o ametlles) com calgui fins aconseguir una barreja on gairebé no es vegi l'ou. En aquest moment, els pinyons (i les ametlles) s'enganxen entre ells; és en aquest moment en que hem d'agafar un bon grapat de pinyons amb ou amb una ma i posar a sobre la bola de massa base, i a sobre més pinyons. Per que m'entengueu, heu de fer un entrepà de pinyons i massa mare: els pinyons seran el pa i la massa mare la teca. Doneu un parell de voltes apretant una mica els pinyons (si teniu nens, fantàstic! perque ho poden fer igual que fan amb la pasta de modelar). Aquesta és la manera que trobo que costa menys d'enganxar els pinyons i les ametlles. Un cop fetes totes les boletes, les enfornem.


De fruits secs o cirereta: agafem petites porcions de la massa base i els donem forma de boletes, les aixafem una mica i hi posem una cirereta, una avellana, una nou, ....el que sigui. Pintem amb ou i enfornem.


De codonyat: Agafem 150g de massa i l'estirem formant un rectangle que quedi de, mes o menys, mig centímetre de gruix i quatre dits d'ample. Hi posem una línia de codonyat i tanquem formant un rodó. Tallem en porcions d'un  centímetre, les pintem amb ou batut i les enfornem.


Per enfornar:


Preescalfem el forn (a dalt i abaix sense ventilador) a 195-200ºC.Enfornem els panellets just perque agafin color. Quant temps?  doncs aquesta és una bona pregunta, la resposta la té el vostre forn. A casa meva son 10-12minuts, però hi haurà cases on serà una mica menys o una mica mes!.Bé, quan els feu, m'envieu una fotografia perque vegi com us han quedat? 

Solicita demostración
24 October 2020
icon-print-2