Bunyols de bacallà

#Pescados y mariscos 05 junio 2020



Les receptes guiades que ens ofereix Thermomix® són fantàstiques... pero també tenim la possibilitat d'adaptar aquelles receptes tradicionals o que cuinàvem abans de tenir Thermomix® ... jo fa temps que vaig adaptar la recepta dels bunyols de bacallà que feia la meva mare. Queden uns bunyols molt lleugers i molt bons... a més  de fàcils de fer. I tu... ja t'has animat a adaptar alguna recepta?


BUNYOLS DE BACALLÀ


Ingredients (25ud aprox.)


150gr de farina


150gr de bacallà salat esqueixat


125gr d'aigua


1 ou (separat clara i rovell)


5gr de llevat químic (Royal)


1 gra d'all


Fulles de julivert


Oli


Preparació


Unes hores abans, rentar el bacallà i deixar-lo en remull a la nevera. 


1. Amb el vas sec, picar l'all i el julivert 10 segons a vel. 5-10


2. Hi afegim el bacallà escorregut i previament eixugat amb paper de cuina. Ho piquem 5 segons a vel. 5 i reservem.


3. En un bol barregem la farina, l'aigua, el rovell i el llevat. Ho barregem bé fins que quedi una massa ben fina. Una vegada barrejat hi afegirem el bacalla trossejat amb l'all i el julivert que teniem reservat.


4. Sense rentar el vas, hi posarem la papallona i muntarem la clara a punt de neu. Aprox. 1 min. vel. 4


5. Afegirem la clara muntada a la massa amb moviments suaus i envolvents.


6. Posem a escalfar una paella o recipient amb oli abundant. Amb l'ajuda d'una cullera (us recomano si teniu una cullera de gelats) hi anem posant petites porcions de massa i anem fregint-les... veureu que els bunyols es giraran sols!


Bon profit!


Podeu veure el vídeo de la recepta a Instagram @entregustos19