"Tortillas" de blat i "Fajitas" de pluma ibèrica

#Aperitivos, entrantes y tapas 09 mayo 2020



Aquest és el resultat del taller que vam fer el nostre equip, divendres passat juntament amb els nostres clients. Va ser una experiència fantàstica veure com alguns d'ells es van animar a cuinar la recepta juntament amb nosaltres i veure'ls en petites pantalletes tots cuinant les tortilles i les fajites... cadascú va fer la seva versió... jo vaig provar de fer-les amb pluma ibèrica i la veritat és que el resultat va ser espectacular! 


Us animo a que les proveu de fer.


"TORTILLAS" DE BLAT I "FAJITAS" DE PLUMA IBÈRICA (8ud)


Ingredients


"Tortillas" de blat


250 g de farina


50 g de llard


1 culleradeta de sal


120 g d'aigua calenta


Farcit


1 gra d'all


50 g d'oli


500 g de pluma ibèrica tallada a tires


200 g de pebrot vermell tallat a tires


200 g de pebrot verd tallat a tires


150 g de ceba tallada a juliana


1/2  sobre de condiment mexicà per fajitas o 1 culleradeta (al gust) del condiment fet per nosaltres amb Thermomix®


Condiment picant: per preparar el condiment picant, amb el vas sec, poseu-hi tots els ingredients i pulveritzeu 30 seg. vel. 10


3 xiles secs (sense llavors)


1 ½ culleradeta d'orenga sec


3 cullerades de llavors de comí


1 ½ culleradeta d'all en pols


1 ¾ culleradeta de sal


¼ cdita de caiena molta


½ cdita de pebre negre mòlt


Preparació


1. Posem en el vas la farina, llard i sal. Barregem 10 seg/vel 7.


2. Afegim l'aigua calenta i barregem 10 seg/vel 7. Després amassem 1 min/vel. espiga. Posem la massa en un bol i el tapem amb film o un drap i la deixem reposar uns 30min.


3. Mentres reposa la massa avançarem amb el farcit. Posem en el vas l'all, i l'oli i trossegem 3seg./ vel. 7. Sofregim 3 min/120°C/vel 1


4. Afegim la carn i programem 6 min/120°C/gir esquerra/vel cullera.


5. Incorporem els pebrots, la ceba i el condiment i programem 12 min/120°C/gir esquerra/vel cullera.


6. Dividim la masa en 8 parts iguals. Enfarinem una mica la superficie on treballarem i amb un corró anem estirant cada boleta de massa fins formar un cercle d'uns 20cm de diàmetre. Veureu que la massa és molt elàstica i es treballa molt bé. Amb l'ajuda del corró traspassem la "tortilla" a una paella antiadherent que ja tindrem pre-escalfada. Les anirem presionant amb una espàtula per anar trencant les petites bombolles d'aire i les "tortilles" quedin planes. Li donarem la volta i la courem per l'altre costat. Les anirem col·locant en un plat i les anirem tapant amb un drap perque no s'assequin i es mantinguin calentes.


7. Un cop tinguem el farcit cuit, omplirem les "tortilles" i les enrotllarem.