Canelons de confit d'ànec

#Navidad 09 diciembre 2017Els canelons son un plat de pasta d'origen italià que van introduir els cuiners italians de la burgesia barcelonina a finals del segle XIX. A partir d'aquell moment és van difondre amb gran èxit. És mengen tot l'any però són típics de la  festivitat de Sant Esteve. Aquets són molt ràpids de fer i sorpendreu els vostres convidats amb un plat tradicional però amb un toc gourmet. És una recepte que vaig apendre a unes classes de cuina de Nadal i jo la vaig adaptar el Thermomix® .


- Ingredients 


1 llaune de confit de ànec  ( 4 o 5 unitats )


2 paquets de plaques de canelons 


 beixamel ( recepte Thermomix® )


-Preparació 


Obrim la llaune i la posem al forn preescalfat a 150°C i així aconseguirem  desfer el greix, en guardem una mica per incorpora a la beixamel, traiem la pell i els ossos de les cuixes i ho incorporen al got  8 seg/ V5  si queda poc triturat repetim.


Afegim 1 o 2 cullerots de beixamel ( Thermomix® ) per lligar la carn ho barregem tot amb una espatula i així ens quedarà un farcit ben suau ho deixem refredar.


Bullim les plaques i les posem sobre un drap de cuina.


Llavors les farcim de la carn i els anirem colocant a la plata on haurem possat una mica de la beixamel per sota. Ho cobrim amb la resta, espolvorem amb parmesà i gratinem.


Sugerencia podeu substituir par de la mantega de la beixamel per el greix del confit.