PANELLETS Thermomix®

#Masas, panes y repostería 28 octubre 2015

PANELLETS Thermomix® Els Panellets són un dolç típic de Catalunya i Aragò que es menja desdel segle XVIII perTots Sants. D'alt contingut energètic (calòric!!) es prenia perquè ajudava a combatre el fred. Juntament amb les castanyes i els Moniatos conformen la castanyada Catalana.Actualment són l'excusa perfecte perquè les famílies es reuneixin i passin una bona i molt dolça estona juntsAnimeu-vos a fer-los a casa us sorprendrà lo senzills que són r i si hi han nens rondant, no dubteu en fer-los gaudir de fer les boletes, s'ho passes pipa!A cuinar!!Ingredients
  • - 250 gr. de sucre
  • - La pell de 1 llimona (només la part groga)
  • - 300 gr. d’ametlla crua sense pell
  • - 50 gr. de patata cuita freda
  • - 1 clara d’ou
  • - Ou batut per daurar (abans d'enfornar)
Decoració per a les varietats:
  • - Cireres confitades
  • - Festucs
  • - Codonyat
  • - Coco ratllat
  • - Cafè soluble
  • - Pinyons
  • - Cacau en pols o xocolata fondant o xips de xocolata
  • - Ametlla laminada o trossejada
Preparació1-Introduïm al vas el sucre i programem 20 seg./ Vel. progressiva 5-10.2-Afegim la pell de llimona i programem 20 seg./ Vel. progressiva 5-10.3-Incorporem les ametlles i programem 10 seg./ Vel. 6.4-Afegim la patata i la clara d’ou, barregem tot programant 6 seg./ Vel. 6.5-Després de fer això potser sembla que no hagi quedat ben uniforme. Acabeu d'unir amb les mans. Millor no ho torneu a posar a la Thermo ja que l'ametlla va deixant el seu oli i dificulta la manipulació.6-Fer rulos de massa allargats segons les varietats que pensem fer de panellets i embolicar amb paper film. D'aquesta manera un cop la massa agafi cos serà molt més senzill donar forma als nostres panellets. La deixem reposar a la nevera durant 12 hores. EnfornatPreescalfem el forn a 180ºC.Els posarem en una safata de forn, preferiblement folrada de paper d’enfornar i enfornarem durant uns 10 minuts o fins que estiguin daurats.Es  poden fer, fins i tot es recomana fer-los un parell de dies abans, ja que la massa queda més reposada i és més fàcil de manipular. Suggeriments de gustos: Panellets de pinyons:Formem boles i els anem deixant en un plat amb un ou batut, els passem per un altre plat amb pinyons i acabem d’arrodonir amb les mans per fixar els pinyons.Panellets d’ametlles:Igual que amb els pinyons però amb ametlla trossejada o ametlla laminada.Panellets de coco:Posem una porció de massa al vas i afegim 10 gr. de coco. Programem 5 seg./ Vel. 8. Formem boles i els donem una forma una mica piramidal, típica dels panellets de coco. Els pintem amb rovell i els arrebossem amb coco.Panellets de cafè:Dissolem 2 cullerades de cafè soluble en una cullerada d’aigua. L' aboquem al vas junt amb la porció de massa base i barregem programant 5 seg./ Vel. 8. Formem boles, aixafem lleugerament i marquem amb la part roma del ganivet simulant un gra de cafè. Els pintem amb rovell.Panellets de xocolata:Posem al vas una porció de massa base juntament amb dues cullerades de cacau en pols, programem 5 seg./vel. 8. Formem boles, podem arrebossar amb coco ratllat o en sucre glas, i si ens agrada decorar-les amb una guinda.Una altra opció és submergir les boletes de panellet en xocolata fondant. Queden molt intensos i brillants.Afegir a la massa xips de xocolata és la variant que aquest any hem preferit. Bona Castanyada!!