Pop

#Aperitivos, entrantes y tapas 15 junio 2021

S'acosten dies de revetlla, dies per celebrar que ens podem tornar a veure i a casa nostra sempre ens agrada fer les celebracions al voltant de la taula. Una proposta fàcil, per colla, engrescadora i personalitzable és l'Emulsió de patata i pop .


Ingredients


1500 g d'aigua


1 fulla de llorer seca


1 ½ culleradeta de sal


500 g de patates farinoses a trossos


350-400 g de pop cuit a rodanxes o 1 paquet de pop cuit envasat


200 g de nata


30 g d'oli d'oliva verge extra


1 - 2 pessics de pebre mòlt


Oli de pebre vermell

80 g d'oli d'oliva verge extra


1 cullerada rasa de pebre vermell dolç


½ culleradeta de pebre vermell picant (opcional)


1 pessic de sal


Muntatge


2-3 pessics de sal en escates


PREPARACIÓ


Poseu en el got l'aigua i la fulla de llorer i calenteu 15 min / 100 ° C / vel 1.


Afegiu 1 culleradeta de sal. Introduiu el cistell amb les patates i situeu el recipient Varoma en la seva posició amb el pop. Tapeu i programeu 20 min / Varoma / vel 1. Traieu el Varoma i reserveu tapat. Amb l'osca de l'espàtula, traieu el cistell i buideu el got.


Poseu en el got la patata cuita, ½ culleradeta de sal, la nata, l'oli i el pebre i programi 3 minuts / 70 ° C / vel 4. Aboqueu en una mànega pastissera i reserveu. Renti el got.


Per fer l'oli de pebre vermell, poseu l'oli al got i calenteu 1 min / 100 ° C / vel 1. Afegiu el pebre vermell dolç, el pebre vermell picant (opcional) i la sal i barregeu 10 seg / vel 3.


Muntatge

Repartiu l'emulsió de patata en gots de xupito o similars i introdueixi en cadascun 1 cullereta petita. Poseu a sobre una rodanxa de pop i regueu amb l'oli de pebre vermell. Empolvoreu amb unes escates de sal i serviu. Podeu personaltzar-ho amb cinta amb el nom de cadascun del convidats, segur que els farà molta il.lusió!!