Cigrons amb butifarra

#Legumbres y platos de cuchara 06 abril 2021



Cigrons a la catalana Els cigrons és un dels plats que no es poden oblidar en la dieta mediterrània. Prova'ls de fer amb butifarra blanca o butifarra d'ou. Agradaran a tota la família. Són fàcils i ràpids de fer. I amb Thermomix® la cuina sempre neta! T'ho explico?


A casa som de gustos senzills i no hi he posat el safrà ni el julivert que no en tenia.


I com que ha sigut un dinar improvitzat a última hora, abans de començar la recepta no he fet els ous durs amb la fantàstica funció de coure ous que tenim al TM6, en aquest cas, només eren de decoració del plat.



Ingredients

3 branquetes de julivert fresc (les fulles)


4 grans d'all


1 pessic de brins safrà 


10 - 12 ametlles torrades sense sal


2 galetes maría


½ culleradeta de sal


o  ½ pastilla de caldo de carn


2 tomàquets madurs a troços (300 g)


100 g de ceba a troços 


30 g d'oli d'oliva


50 g de vi blanc


400 g de cigrons cuits (en conserva, 1 pot) nets i escorregut 


100 - 150 g de butifarra blanca o d'ou a troços


200 g de aigua calenta


2 ous durs


Preparació



Posa al got el julivert, 2 grans d'all, el safrà, les ametlles, les galetes i la sal. Piqui 6 seg / vel 6.Treieu la picada a un bol i reserveu.

Poseu en el got els tomàquets i tritureu 20 seg / vel 10. Treieu a un altre bol i reserveu.

Poseu en el got la ceba, 2 grans d'all i l'oli. Trossegi 3 seg / vel 5 i sofregeix 7 min / 120 ° C / vel 1.

Afegiu el tomàquet triturat i sofregeix 9 min / 120 ° C / vel 1.

Incorpori el vi i programem 1 min / Varoma / vel 1 sense posar el cubilet per afavorir l'evaporació.

Afegiu la picada reservada, els cigrons, la botifarra i l'aigua. Programeu 10 minuts / 100 ° C / gir invers / vel cullera.

Aboqui en una sopera i serveixi amb els ous durs a quarts o picats