Croquetes de la "Yaya Juanita"
#Aperitivos, entrantes y tapas 20 abril 2020
Fa uns dies una companya va compartir amb mi una recepta de croquetes que fa la seva mare i que ella ha adaptat a Thermomix® i a més és fa habitualment als tallers de cuina que fem a la Delegació.
Les vaig fer i ja és un clàssic a casa meva! Gràcies Olga per compartir!
Aquesta massa a més serveix per fer canelons,
Proveu-la i ja em direu ..
INGREDIENTS
75 gr. oli oliva verge
200 gr. de ceba tallats a quarts
1 dent d´all
300gr. de pit de pollastre tallat a daus
300 g de carn magra de porc tallada en daus
1/2 llauna de foie gras La Piara® tapa negra (o el que tingueu)
1 fulla de llorer
Sal i pebre al gust
30 gr. de brandy
50 gr. de farina de blat o de farina de cigrons.
200 gr. de llet
PREPARACIÓ
1. Posa l´oli i programa 3 minuts temperatura Varoma vel. cullera
2. Afegeix la ceba i l´all i programa 7 min., temperatura Varoma, Vel. 1
3. Afageix les carns (previament amb sal i prebre), el foie gras, el llorer i el brandy i programa 30 min., temperatura Varoma, Vel. 1
4. Afageix la farina a través del bocal i programa 2 min., temperatura Varoma, Vel. 1
5. Treu la fulla de llorer (important perquè si no et quedaria triturat) ... i programa 6 segons vel. 4.
6. A cotinuació afageix la llet i programa 5 min., temperatura 100ºC, Vel. 3
Si t´agrada la massa més triturada programa alguns segons més a Vel. 5
Posa tota la massa, preferiblement en una màniga pastissera (si no en tens serveix també una bossa de plàstic com les de la fruita) i deixa refredar a la nevera d´una dia per l´altra.
Jo al dia següent les enfarino amb pa ratllat, les passo per ou batut i una altra vegada amb pa ratllat o farina de cigró.
Fregeix en oli abundant i força calent i les deixes refredar a sobre de paper de cuina.
Qualsevol dubte em podeu preguntar!