Col i patata amb Thermomix®

#Verduras, hortalizas y ensaladas 15 febrero 2021



Col i patata amb Thermomix®



Avui ha tocat verdureta, la col és una verdura que m’agrada molt, però el que no m’agrada és quan em toca escorre-la. Però ara he descobert que podem coure la verdura amb la Thermomix® , sense gran quantitat d’aigua, cosa que facilita no tenir-hi excés.



La textura que us quedarà serà com la del trinxat, però en el meu cas, que només volia verduretes sense greixos animals, la part de la cansalada no l’he fet.



Us explico com l’he cuinat, he rentat i tallat en porcions petites la col, era una col no molt grossa, uns 800 gr més o menys.


Amb dues vegades he posat la col dins el got (400gr cada cop) i l’he picat uns 10” vel 4’5, un cop picada l’he posat a un recipient per picar l’altre meitat i tot dins el mateix recipient.



Un cop buit el got, hi he posat 70gr d’oli i l’he escalfat temperatura Varoma 4’


Hi he afegit tres grans d’all grossets, a nosaltres ens agrada l’all, sinó en poseu dos, els he picat 5” velocitat 4.


He afegit la col i 100gr d’aigua i mitja cullerada de sal. He programat 30’, temperatura Varoma i vel 1,5.



Si abans no heu pogut posar tota la col per que no us hi cavia, aprofiteu per afegir-la pel forat de la tapa al principi de començar a coure.



Quan hagin passat 5 minuts, hi afegim 400gr de patates pelades i tallades a daus.



Passat aquest temps ja tindreu les verdures a punt per servir amb un raig d’oli d’oliva