Pastis de poma de l’avia amb Thermomix®

#Postres y dulces 01 abril 2021



Pastis de poma de l’avia



Hola de nou!!



Aquest cop he recuperat una d’aquelles receptes que tots deveu tenir apuntades a una llibreta de les d’espirals, antiga i que guardes com una relíquia. Ja que les receptes que hi ha en aquesta llibreta són una joia, per lo bones que surten i pels records que et porten.



En el meu cas aquest era el pastís que fèiem els dissabtes al migdia a casa els meus pares. Mentres la meva mare preparava el dinar, la meva àvia m’ajudava a pelar les pomes i jo acabava de preparar tota la resta. Quins records, encara veig les mans de la meva àvia agafant les pomes i pelant-les.... en fi, aquesta llibreta és un llibre de records inoblidables.



A continuació us explico com fer-lo amb Thermomix® . Veureu que es molt i molt senzill, i és una opció per aprofitar aquelles pomes que estan madures o lletges



Ingredients :


7 pomes petites o 6 pomes si són mida gran


100 g de sucre


100 g de farina de reposteria


100 g de llet


1 ou


1 sobre de llevat reposteria


50 g mantega



Pelem i tallem a daus grans 6 pomes, les posem a la Varoma i les coem 20’ temperatura Varoma a vel.1


Un cop cuites, llencem l’aigua i posem en el got buit del Thermomix® les pomes i la resta d’ingredients tots junts.


Triturem 30” velocitat 10



Pelem la poma que ens queda i tallant-la a làmines fines la repartim per damunt tota la barreja d’ingredients per que quedi un pastís bonic i tapi tota la massa.



Untem un motlle rodó amb mantega i hi aboquem tota la barreja.


Posem al forn escalfat a 180 graus, a dalt i a baix ho coem 40-45’



Un cop refredat, el desmotllem i li posem melmelada de préssec pel damunt i a punt per menjar



Un consell, a mi m’agrada més quan és fred de la nevera. Proveu a veure com ho preferiu.