FAVES A LA CATALANA
#Legumbres y platos de cuchara 24 abril 2020
Saps que? quan era petita no m'agradavem gens les faves... però ara es un plat que m'encanta i amb el Thermomix® queden fantàstiques.
Avui et presento el resultat de la cinquena classe de cuina catalana amb Thermomix® que fem aquesta setmana per instagram (@betcuadradas_mixmoments i @ripollsonia_mixmoments).
Aquí tens la recepta:
INGREDIENTS:
50g oli d’oliva
120g ceba tallada a quarts
2 grans d’all
200g panxeta/cansalada de porc tallada a a trossets
500g faves desgranades
Menta fresca
50g vi blanc
100g aigua
Sal
75g botifarra perol tallada a rodanxes
100g botifarra negra tallada a rodanxes
PREPARACIÓ:
1. Posa al got l'oli, la ceba i els alls i trosseja 6 seg / vel 4.
2. Sofregeix 5 min / varoma / vel 1.
3. Afegeix 100g de cansalada i sofregeix 5 min / varoma / vel 1.
4. Afegeix les faves, la menta, el vi, l'aigua i la sal i cuina 15 min / varoma / gir invers / vel cullera.
5. Afegeix la botifarra de perol al got i programa 3 min / varoma / gir invers / vel culera.
6. Posa un raig oli en una paella i escalfa'l. Afegeix la resta de cansalada i sofregeix fins que quedi ben daurada. Retira de la paella i afegeix la butifarra negra, cou-la fins que quedi ben daurada.
7. Serveix les faves amb la cansalada i la butifarra negra daurades per sobre.
I prepara la cullera... que és hora de menjar!