Sofregit / Sofrito de pebrot verd i ceba

#Técnicas básicas 10 octubre 2013

Avui m'he aixecat recordant el que em va dir una amiga: "Sònia, quan em donaràs una classe d'organització? Perquè les classes a la delegació i tot el que m'has ensenyat de Thermomix® és fantàstic però jo necessito saber quin és el teu secret, com ho fas per, en tant poc temps, fer tantes coses?" I jo, com és amiga meva, de molta confiança, vaig fer el que es fa normalment en aquests casos, vaja, no li vaig fer cas!. Però resulta que en les darreres últimes setmanes, 4 persones més, m'han fet una demanda molt similar, així que us vull explicar una part dels meus secrets.Els que em coneixeu ja sabeu que estic enamorada del Thermomix® , bojament enamorada! Perquè? doncs perque a part de les meravelles que em permet fer, m'ajuda molt i molt amb els menjars del dia a dia. Per exemple, quan trobo una fruita madura a molt bon preu en compro a kilos i en faig melmelada, la congelo a trossos per fer gelats o sucs o batuts, faig salses tipus chutney, pastissos tipus mousse, ...i tot el que se m'acudeixi! Quan és l'època de tomàquets faig melmelades de tomàquet, salsa de tomàquet, tomàquet fregit,...i així amb tot el que trobo. Això em permet tenir un bon rebost de bases per fer els menjars del dia a dia d'una manera més eenzilla i molt més rapidament.Avui us vull ensenyar a fer el sofregit de pebrot verd i ceba que faig habitualment a casa, que congelo en racions i que m'ha estalviat molt temps en nombroses ocasions. [caption id="attachment_111" align="aligncenter" width="300"]Sofregit / Sofrito de pebrot verd i ceba Sofregit de pebrot i ceba[/caption]Què necessito?

  • 400g de pebrot verd
  • 850g ceba tallada en quarts
  • 3 alls
  • 100g d'oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
Què faig amb el que tinc?Primer de tot trossejem el pebrot verd 4 segons, velocitat 4 (o si el voleu més petit més temps!). Reservem el pebrot trossejat en un recipient a part.  Sense rentar el got posem la ceba, els alls i l'oli i trossegem 4 segons, velocitat 5. Afegim al got el pebrot reservat i sofregim 30 minuts, varoma, gir a l'esquerra, velocitat cullera. Com ho guardo?Ara bé quan els gustos de cada persona juguen el paper més important. Podeu escòrrer el suc del sofregit o bé no fer-ho. Jo personalment no ho faig perque quan preparo aquest sofregit base no se perque el faré servir finalment i, a temps d'escorre'l, sempre i soc.Feu el que feu, us aconsello que guardeu el sofregit en porcions segons l'haureu d'utilitzar. Jo el que faig és guardar-lo en recipients petits aptes per al congelador. Faig recipients amb 100 i 200g, tants com pugui, els tapo bé i els congelo.Amb què ho puc utilitzar?Us deixo alguns exemples:
  • Per fer uns llegums ràpids afegint-hi una mica de salsa de tomàquet i els llegums cuits
  • Com a base per fer un arròs o uns fideus
  • Per fer una samfaina ràpida afegint-hi salsa de tomàquet i pebrot vermell fregit
  • Com a base per un estofat
La idea és tenir la base per guanyar temps!!! D'aquesta manera cuinem un sol cop i tenim preparat el sofregit per fer un plat més elaborat. De fet, estic pensant en unes mandonguilles que tenen molt èxit a casa meva, si voleu saber com les faig, haureu d'esperar la següent entrada al blog!!!