TIMBAL D'ESCALIVADA... O com usar cistellet i varoma per fer un menú complert!

#Cocción en varoma 21 abril 2020

Després de la primera entrega amb l'Allioli, arriba el segon dia del curs temàtic de cuina catalana amb Thermomix® a Instagram (@ripollsonia_mixmoments i @betcuadradas_mixmoments) amb un timbal d'escalivada, patata i ou on utilitzarem cistellet i varoma per preparar un plat complert, sa, nutritiu, equilibrat, econòmic, saludable, fàcil, vistós i molt bo!!!


Aquí us deixem la recepta:


INGREDIENTS:


1 pebrot vermell (aprox. 500 g)


1 albergínia (aprox. 400 g)


1 ceba (250-300 g) tallada per la meitat


100 g d'oli d'oliva verge extra


1 ½ de culleradeta de sal


2 ous


1000 g d'aigua


500 g de patates tallades a rodanxes de 5 mm


1 llauna de filets d'anxova en oliPREPARACIÓ:


1.Talla 3 quadrats de film transparent i col·loca sobre d’un el pebrot, d'un altre l'albergínia i finalment la ceba. Rega amb 20 g d'oli cada verdura i empolvoreja amb sal. Tanca els paquets i posa’ls al recipient Varoma. Embolica els ous en film transparent i posa’ls al Varoma juntament amb la verdura. Tapa el Varoma.


2.Posa l'aigua al vas i introdueix el cistell amb les patates. Situa el Varoma en la seva posició i programa 45 min / Varoma / vel 1. Treu el Varoma. Amb cura de no cremar-te, treu el film transparent de les verdures i recull el líquid en un bol. Pela el pebrot i l'albergínia i talla a tires. Talla la ceba a rodanxes fines i reserva les verdures per separat. Pela els ous i talla a rodanxes.


3.Empolvoreja les patates amb sal i, amb ajuda d'un cèrcol d'emplatar (Ø 8-10 cm), ves col·locant capes de patata, pebrot, albergínia i ceba. Acaba amb rodanxes d'ou dur i 1-2 filets d'anxova. Rega amb el líquid de les verdures i l'oli restant i serveix.