TEMPS DE TÒFONA A BELLAGUARDA

#Aperitivos, entrantes y tapas 10 febrero 2020


Fa uns anys que a Bellaguarda es van fer unes plantacions de tòfona i actualment estan donant el seu fruit. El diumenge dia 23 de febrer es celebra la 1a Fira de l'Oli i la Tòfona i per aquest motiu us presento aquest plat dedicat al nostre poble.


Ingredients


1000 gr de patates farinoses pelades i tallades a rodanxes d'un centímetre aproximadament


20 gr de tòfona negra fresca


10 pessics de sal


400 ml de llet


2 rajolins d'oli d'oliva de Bellaguarda


6 ous


Pebre negre


30 gr de mantega


Un pessic de nou moscada


Un rajolí d'oli de tòfona


Preparació 



  1. Ficar la papallona al vas i afegir les patates a rodanxes, 5 gr de tòfona, la sal i la llet. Sense posar el cubilet, programar 20 minuts/95º/gir invertit/Vel. 1. 

  2. De mentres, tallar un quadrat de film transparent, pinzellar-lo amb oli d'oliva de Bellaguarda, colocar-lo dins del cubilet i posar-hi un ou (cru i sense closca) amanit amb sal, pebre negre i tòfona rallada. Tancar el film formant un saquet i repetir el mateix procediment amb la resta dels ous. Un cop tenim tots els ous dins al saquet, ficar-los dins al recipient Varoma.

  3. Posar el recipient Varoma al vas i programar 10-12 minuts/Varoma/gir invers/Vel. cullera. Un cop finalitzat el temps, retirar el recipient Varoma del vas.

  4. Afegir al vas la mantega i la nou moscada i triturar 30 segons/Vel.3. Retirar la papallona i retirar el film dels ous. Montar el plat fent un niu amb el puré, amb l'ou a sobre i decorat amb unes làmines de tòfona i regat amb l'oli de tòfona.


Desitjo que us agradi.