Salsa calçots amb Thermomix® a Lleida

#Salsas y guarniciones 12 febrero 2018


Ja estem en època de calçotades i és l’hora de preparar una bona salsa per acompanyar els calçots. Hi ha moltes maneres de fer-la però jo, faig aquesta que és recepta d’un bon amic, gran aficionat a la cuina i amb molt bon paladar.


Ingredients per a 4 persones:



  • 160 grams d’ametlla torrada

  • 4 tomates escalivades

  • 4 alls escalivats

  • Un all cru (sinó us agrada el gust molt fort de l’all, no li poseu)

  • Una nyora

  • Pebre vermell dolç

  • Bitxo escalivat (opcional)

  • Sal

  • Vinagre al gust

  • 250 grams d’oli d’oliva


PREPARACIÓ:



  1. Primer que tot escalivar els tomàquets i els alls perquè han d’estar freds per fer la salsa.

  2. Posar en remull la nyora (unes tres hores).

  3. Pesar els 250 grams d’oli i reservar.

  4. Posar al vas les ametlles, la sal i l’all cru i triturar 30 seg. Vel 7.

  5. Afegir la polpa de la nyora, el pebre vermell, els tomàquets escalivats pelats , els alls escalivats i el vinagre i triturar 30 seg. Vel 7.

  6. Amb la màquina en marxa a Vel. 4 i ½ anar afegint l’oli damunt la tapa de forma que vagi caient poc a poc per anar lligant la salsa.


Espero que us agradi