TARONJA CONFITADA

#Confitería y conservas 03 marzo 2021

Aprofitant ara que és temporada de taronja i que estan al seu millor punt de dolçor, és moment de preparar la taronja confitada per tot l'any. Tant per elaborar les mones, com la coca de Sant Joan, com el Tortell de Reis, etc. També per banyar-les amb xocolata i fer la decoració d'algún postre, per regalar o per fer un detall en alguna ocasió. Tenim moltes maneres de menjar-les. Duren mesos a la nevera amb un pot hermètic. Anem a per la recepta:


INGREDIENTS


4 taronges mitjanes ( que no tinguin massa pell )


600 gr de sucre


600 gr d'aigua


ELABORACIÓ



  • 1- Rentem bé les taronges, les tallem a rodones ( mes aviat fines),les posem al cistellet i reservem.

  • 2- Fiquem l'aigua i el sucre al vas del Thermomix® . A continuació fiquem el cistellet amb les taronges dins del vas. Programem 30 mints, temperatura varoma vel.4

  • 3- Acabat el temps, retirem el cistellet i deixem refredar uns 20 mints.

  • 4- Tornem a posar el cistellet dins del vas i programem 30mints, temperatura varoma vel. 4


5- A l'acabar el temps, retirar el cistellet i banyar-les amb l'almíbar, deixar escòrrer i col-locar amb una reixeta per secar. Jo les tinc 4 o 5 dies. Desprès ja les podem ģuardar amb pots hermètics.


Un altra manera de secar-les i accelerar el procés de secat, seria posar-les al forn uns 20 mints a 150°.


L'almíbar de confitar-les ens serveix per banyar els biscuits, també podem afegir una mica de licor al gust.


Proveu de fer-les que us agradaran.