COCA DE BOTIFARRA I BOLETS

#Masas, panes y repostería 15 junio 2020


Falten poquets dies per l'esperada... i més encara enguany... Revetlla de Sant Joan. Una nit màgica on acostumem a trobar-nos amb la familia i els amics per cel·lebrar-la. A més de les coques dolces, us proposo aquesta versió salada que es pot menjar freda o calenta... segur que triomfeu!


Aquesta recepta és una versió de la meva companya d'equip Elisabet Cuadradas... que té unes receptes espectaculars!


Ingredients (per 2 coques)


Massa


30gr d'oli d'oliva


220gr d'aigua a temperatura ambient


25gr de llevat fresc


400gr de farina de força


1 culleradeta de sal


Farcit


65gr d'oli d'oliva


2 alls pelats i tallats a làmines


1 ceba grossa tallada a juliana


1 safata xampinyons Portobello tallats a trossos


20gr de bolets secs variats (hidratats amb aigua i posteriorment escorreguts)


2 pams generosos de botifarra amb pebre


Pinyons


Sal i pebre


Sal maldon


Preparació



  1. Comencem preparant la massa. Posarem en vas l'aigua i el llevat i barrejarem 20seg./vel. 2

  2. Afegim la farina, l'oli i la sal i amassem 2min/vel. espiga. 

  3. Posem la massa donant-li forma de bola en un bol previament untat amb oli i tapat amb un drap o film. La deixem reposar mentres preparem el farcit.

  4. Pre-escalfem el forn a 235º i posem els pinyons en remull amb aigua (aixó farà que s'hidratin i no se'ns cremin durant la cocció de la coca)

  5. Seguim amb el farcit, posant l'oli en el vas i escalfem 5min/120º/vel. 1

  6. Afegim els alls i sofregim 3min/120º/gir invers/vel. 1

  7. Incorporem la ceba tallada a juliana, 1 culleradeta de sal i sofregim 7min/120º/gir invers/vel. 1

  8. Incorporem la botifarra sense pell i esparracada i remenem una mica amb l'espàtula perque quedi solta. Incorporem els bolets i programem 14min./120º/gir invers/vel. 1.

  9. Retirem el farcit en un bol perque es refredi una mica i els bolets absorveixin els sucs de la cocció.

  10. Separem la massa en 2 parts i estirem amb un corró donant forma a les 2 coques. Amb els dits presionem sobre la massa fent uns petits cràters i li posem un bon raig d'oli d'oliva. Distribuïm el farcit sobre les coques, els pinyons (prèviament escorreguts) i una mica de sal Maldon.

  11. Posem al forn uns 12 minuts fins que la coca estigui cuita i doradeta


Nota: En temporada de bolets podeu substituir els bolets proposats a la recepta per 200-300gr de bolets frescos (rovellons, camagrocs, etc.)