COQUES D'OLI (Inés Rosales )

#Masas, panes y repostería 01 febrero 2021

 Fa pocs dies, un diumenge per la  tarde mirant un programa al televisor de com s'elaboren productes, van fer les coques d'oli ( tortas de aceite Inés Rosales ), vaig buscar recepta i "voilá" , de massa cruixent i amb gustet d'anís, us animo a fer-les!!


INGREDIENTS:


150 gr d'oli


Raspadura de 1/2 llimona


15 gr d'anís amb gra


210 gr d'aigua


30 gr llevadura fresca


60 gr d'anís ( sec o també dolç )


60 gr de sucre


540 gr de farina de força


1/2 culleradeta de sal


30 gr de llavors de sèsam


Sucre per arrebossar


PREPARACIÓ:


1- Escalfar l'oli amb la raspadura de llimona i l'anís amb grá , 4 min. 100° vel. 1


2- Afegir l'aigua i la llevadura 4 seg.  vel. 4


3- Afegir el licor d'anís, el sucre, la farina, la sal i les llavors, 4 min. vel. espiga.


Deixar reposar dins d'un bol tapat fins doblar volum.


4- Preescalfar el forn a 240° 


5- Fer porcions de 35- 40 gr, formar boletes i estirar la massa amb un rodet. Anar col.locant a la llauna del forn i amb els dits anar estirant i donar forma rodona. Ensucrar-les per sobre.


6 - Deixar coure 6-8  min. ( vigilant el color, cada forn és un món). En surten unes 25 o 30 unitats.


Es conserven cruixents bastans dies dins de capses de llauna.