Bunyols de vent

#Postres y dulces 30 enero 2021


Resultat d'un dels plats que vam proposar ahir en la classe que vam fer de receptes econòmiques. Amb molts pocs ingredients i que segur que tenim a casa tens un postre, berenar, esmorzar... boníssim! i molt temptador...  (al final de la recepta tens alguns tips)


Ingredients (80ud)


200 g d'aigua


50g  de licor d'anís 


50 g de mantega


50 g de llard


1 pessic de sal


1 culleradeta de sucre + sucre per arrebossar


170 g de farina de reposteria


½ culleradeta de llevat químic en pols


4 ous


500 g d'oli per fregir


Preparació


1. Posar l'aigua, la mantega, el llard, la sal i el sucre. Escalfa 4 min/100°C/vel 2.


2. Afegeix la farina i el llevat i barreja 15 seg/vel 4. Retira el vas de la maquina i deixa refredar uns 10min.


3. Posa el vas a la màquina i sense posar el cubilet programa vel. 4. Ves afegint els ous un per un a través de l'obertura de la tapa. No afegeixis el seguent ou fins que l'anterior estigui ben integrat. Una vegada integrat l'últim ou para la Thermomix® . 


4. Retira la massa del vas i posa-la en una màniga pastissera. Deixa temperar uns 10min abans de fregir. Si ho prefereixes, enlloc de posar la massa en una màniga pots fer servir una cullera de gelats per abocar la massa a l'oli. També va molt bé. 


5. Escalfa l'oli en un recipient fons a foc mitjà (els bunyols han de quedar ben banyats d'oli). Si fas servir la màniga, ves pressionant i tallant amb unes tisores petites porcions de massa sobre l'oli (com els xurreros) pensa que la massa creix unes 4 vegades per tant no facis trossos molt grans... al teu gust! ja veuràs que els bunyols es van donant la volta sols, sino els pots ajudar una mica. Una vegada estiguin daurats posa'ls en un plat amb paper de cuina perque absorbeixi l'oli.


6. Mentres son calents arrebossa els bunyols amb sucre. Si t'agrada pots barrejar amb el sucre una mica de canyella en pols... li donarà un toc diferent!


Notes:


- Si t'agrada un gust més intens d'anís,  li podries barrejar una culleradeta d'anís en gra a la massa (en el pas 2)


- Pots substituir el llard per mantega.


- Pots fer la meitat de la recepta i et quedarà molt bé també. Si et sobra massa la pots guardar a la nevera 2 o 3 dies i fregir més bunyols el dia que els vulguis menjar.


- Si ets més llaminera podries farcir els bunyols amb nata muntada i espolvorejar-los amb una mica de sucre llustre.


Bon profit!!