CROQUETES DE GORGONZOLA

#Aperitivos, entrantes y tapas 02 julio 2020


He de reconèixer que sóc una apassionada de les croquetes... m'agraden totes!! Aquestes de gorgonzola son espectaculars... són un bon aperitiu. Jo les he rebossat amb Panko (pa ratllat japonès) queden super-cruixents!!! Sino també ho pots fer amb el clàssic pa ratllat.... ja saps que el pots fer amb la Thermomix® també oi? guarda els trossets i crostons que et quedin de pa sec i tritural's amb el vas ben sec. Si t'agrada el pots aromatizar amb una mica de julivert i all sec o el que a tu t'agradi!


T'animes a fer-les?


Ingredients (40ud)


20 g d'oli


30 g de mantega


120 g de farina


330 g de llet


170 g de nata


200 g de formatge gorgonzola a trossets


1 pessic de sal


150 g de panko o pa ratllat


2 - 3 outs batuts


300 g d'oli per fregir


Preparació



  1. Posa en el vas l'oli, la mantega i la farina. I programa 5 min/120°C/vel 1. 

  2. Afegeix la llet i la nata i programa 5 min/100°C/vel 4. 

  3. Incorpora el gorgonzola i la sal i programa 4 min/100°C/vel 4. Aboca la beixamel en una màniga pastissera i deixa refredar (uns 30min) i reserva a la nevera un minim de 8h.

  4. Posa el panko o el pa ratllat en una safata. Talla la punta de la màniga pastissera amb un diàmetre de 2-3cm i ves apretant i tallant amb unes tisores les porcions de les croquetes. Passa-les pel panko i amb l'ajuda de les mans li dones forma rodona. Després les passes per l'ou batut i una altra vegada pel panko. Repeteix el procés fins acabar tota la massa.

  5. Posa l'oli a escalfar en un recipient o paella petita perque les croquetes quedin cobertes i ves-les fregint per tandes. Deixa escórrer en un paper de cuina.


Nota: si no les vols fregir totes les pots congelar i quan sigui el moment fregir directament congelades. 


Bon profit!!