POMA A L'OPORTO AMB NATA I CROCANTI DE NOUS

#Postres y dulces 17 mayo 2020


Aprofitant la temporada de pomes he pensat en un postre combinant diferents elaboracions que m'encanten i crec que combinen molt bé.


També he aprofitat per utilitzar la funció de "punt de sucre" de la TM6. Amb el TM6 podem cuinar receptes espectaculars amb aquesta nova funció que ens permet cuinar receptes amb sucre a alta temperatura...


Espero que us agradi!!


POMA A L'OPORTO AMB NATA I CROCANTI DE NOUS (6 vasets)


Crocanti de nous


150 g de de nous pacanes


250 g de sucre moré 


70 g d'aigua


30 g de mantega en un sol troç


1 culleradeta de suc de llimona


Nata muntada


400gr de nata min. 35% M.G. ben freda


2 cullerades rases soperes de sucre


Pomes a l'oporto


150 g de sucre


150 g d'aigua


100 g de vi d'Oporto


2 - 3 tires de pell de llimona


1 pal de canyella


6 pomes Golden sense pell ni llavors tallades quarts




Preparació


Crocanti


El crocanti l'he realitzat amb cuina guiada. És una recepta on es cuina amb alta temperatura i només és possible realitzarla amb el model TM6. Haureu de buscar la recepta: crocanti de cacahuetes a Cookidoo i substituir els cacahuets per les nous. En el cas que tinguis un model anterior de Thermomix® , hauries de realitzar el caramel en una paella amb l'aigua, el sucre i la mantega. Quan estigui caramelitzat, abocar-lo sobre les nous previament esteses en un motlle o recipient resistent al calor i folrat amb paper de forn. 


Una vegada fred, el trenquem en trossos i el trossegem uns segons a vel. 5, fins que tingui la textura que us agradi.


Pomes a l'oporto


Posem en el vas tots els ingredients: sucre, aigua, oporto, canyella, pell de llimona i les pomes. Programem 20 min/Varoma/gir a l'esquerra/vel 1. 


Retirem del vas i deixem refredar.


Nata muntada


Posem la papallona en el vas net i fred. Hi aboquem la nata ben freda i el sucre. Girem el selector a vel. 3. Dependrà de la matèria grassa de la nata i de la temperatura el temps que trigui en muntar. Jo he trigat uns 2 min aprox. Veureu que quan comença a muntar va canviant el so, treiem el cubilet i ho anem vigilant fins tenir la consistència adequada. (tindreu una entrada en el blog amb els truquets per aconseguir una bona nata i recuperar-la en cas necessari).


Pel muntatge del postre, omplim uns gotets amb la poma freda, hi posem la nata i espolvorejem amb el crocanti.