Esta es mi sección en la Blogosfera de Thermomix® ! En ella pongo toda mi ilusión esperando poder ayudar y crear una entrada y salida de buenos momentos para poder disfrutar más, si se puede, de nuestro Thermomix® . Realizo talleres de cocina y demostraciones gratuitas sin compromiso. Si quieres saber como puede cambiar una Thermomix® tu hogar, deja que te lo explique. Un abrazo y a cocinar!
Home › Delegación Barcelona › Esther Barnadas Sole › Masas, panes y repostería › PANELLETS amb Thermomix®
Esther Barnadas Sole
Esta es mi sección en la Blogosfera de Thermomix® ! En ella pongo toda mi ilusión esperando poder ayudar y crear una entrada y salida de buenos momentos para poder disfrutar más, si se puede, de nuestro Thermomix® . Realizo talleres de cocina y demostraciones gratuitas sin compromiso. Si quieres saber como puede cambiar una Thermomix® tu hogar, deja que te lo explique. Un abrazo y a cocinar!
¿Quieres que te llame Esther Barnadas Sole?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
¿Quieres hablar con Esther Barnadas Sole por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
PANELLETS amb Thermomix®
28 October 2015PANELLETS AMB Thermomix®
Els Panellets són un dolç típic de Catalunya i Aragò que es menja desdel segle XVIII perTots Sants. D'alt contingut energètic (calòric!!) es prenia perquè ajudava a combatre el fred.
Juntament amb les castanyes i els Moniatos conformen la castanyada Catalana.Actualment són l'excusa perfecte perquè les famílies es reuneixin i passin una bona i molt dolça estona junts.
Animeu-vos a fer-los a casa, us sorprendrà lo senzills que són i si hi han nens rondant, no dubteu en fer-los gaudir de fer les boletes, s'ho passen pipa!
A cuinar!!
Ingredients
- - 250 gr. de sucre
- - La pell de 1 llimona (només la part groga)
- - 300 gr. d’ametlla crua sense pell
- - 50 gr. de patata cuita freda
- - 1 clara d’ou
- - Ou batut per daurar (abans d'enfornar)
- - Cireres confitades
- - Festucs
- - Codonyat
- - Coco ratllat
- - Cafè soluble
- - Pinyons
- - Cacau en pols o xocolata fondant o xips de xocolata
- - Ametlla laminada o trossejada
1-Introduïm al vas el sucre i programem 20 seg./ Vel. progressiva 5-10.
2-Afegim la pell de llimona i programem 20 seg./ Vel. progressiva 5-10.
3-Incorporem les ametlles i programem 10 seg./ Vel. 6.
4-Afegim la patata i la clara d’ou, barregem tot programant 6 seg./ Vel. 6.
5-Després de fer això potser sembla que no hagi quedat ben uniforme. Acabeu d'unir amb les mans.
Millor no ho torneu a posar a la Thermo ja que l'ametlla va deixant el seu oli i dificulta la manipulació.
6-Fer rulos de massa allargats segons les varietats que pensem fer de panellets i embolicar amb paper film.
D'aquesta manera un cop la massa agafi cos serà molt més senzill donar forma als nostres panellets.
La deixem reposar a la nevera durant 12 hores.
Enfornat
Preescalfem el forn a 180ºC.
Els posarem en una safata de forn, preferiblement folrada de paper d’enfornar i enfornarem durant uns 10 minuts o fins que estiguin daurats.
Es poden fer, fins i tot es recomana, fer-los un parell de dies abans, ja que la massa queda més reposada i és més fàcil de manipular.
Suggeriments de gustos:
Panellets de pinyons:Formem boles i els anem deixant en un plat amb un ou batut, els passem per un altre plat amb pinyons i acabem d’arrodonir amb les mans per fixar els pinyons.
Panellets d’ametlles:Igual que amb els pinyons però amb ametlla trossejada o ametlla laminada.
Panellets de coco:Posem una porció de massa al vas i afegim 10 gr. de coco. Programem 5 seg./ Vel. 8. Formem boles i els donem una forma una mica piramidal, típica dels panellets de coco. Els pintem amb rovell i els arrebossem amb coco.
Panellets de cafè:Dissolem 2 cullerades de cafè soluble en una cullerada d’aigua. L' aboquem al vas junt amb la porció de massa base i barregem programant 5 seg./ Vel. 8. Formem boles, aixafem lleugerament i marquem amb la part roma del ganivet simulant un gra de cafè. Els pintem amb rovell.
Panellets de xocolata:Posem al vas una porció de massa base juntament amb dues cullerades de cacau en pols, programem 5 seg./vel. 8. Formem boles, podem arrebossar amb coco ratllat o en sucre glas, i si ens agrada decorar-les amb una guinda.Una altra opció és submergir les boletes de panellet en xocolata fondant. Queden molt intensos i brillants.Afegir a la massa xips de xocolata és la variant que aquest any hem preferit.
Bona Castanyada!!
Esthermomix;-)