advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Barcelona

Esther Barnadas Sole

Esta es mi sección en la Blogosfera de Thermomix® ! En ella pongo toda mi ilusión esperando poder ayudar y crear una entrada y salida de buenos momentos para poder disfrutar más, si se puede, de nuestro Thermomix® . Realizo talleres de cocina y demostraciones gratuitas sin compromiso. Si quieres saber como puede cambiar una Thermomix®   tu hogar, deja que te lo explique. Un abrazo y a cocinar!

Esta es mi sección en la Blogosfera de Thermomix® ! En ella pongo toda mi ilusión esperando poder ayudar y crear una entrada y salida de buenos momentos para poder disfrutar más, si se puede, de nuestro Thermomix® . Realizo talleres de cocina y demostraciones gratuitas sin compromiso. Si quieres saber como puede cambiar una Thermomix®   tu hogar, deja que te lo explique. Un abrazo y a cocinar!

PANELLETS amb Thermomix®

28 October 2015
28 October 2015

PANELLETS AMB Thermomix®


Els Panellets són un dolç típic de Catalunya i Aragò que es menja desdel segle XVIII perTots Sants. D'alt contingut energètic (calòric!!) es prenia perquè ajudava a combatre el fred.

Juntament amb les castanyes i els Moniatos conformen la castanyada Catalana.Actualment són l'excusa perfecte perquè les famílies es reuneixin i passin una bona i molt dolça estona junts.

Animeu-vos a fer-los a casa, us sorprendrà lo senzills que són  i si hi han nens rondant, no dubteu en fer-los gaudir de fer les boletes, s'ho passen pipa!

A cuinar!!


Ingredients

  • - 250 gr. de sucre
  • - La pell de 1 llimona (només la part groga)
  • - 300 gr. d’ametlla crua sense pell
  • - 50 gr. de patata cuita freda
  • - 1 clara d’ou
  • - Ou batut per daurar (abans d'enfornar)
Decoració per a les varietats:
  • - Cireres confitades
  • - Festucs
  • - Codonyat
  • - Coco ratllat
  • - Cafè soluble
  • - Pinyons
  • - Cacau en pols o xocolata fondant o xips de xocolata
  • - Ametlla laminada o trossejada
Preparació


1-Introduïm al vas el sucre i programem 20 seg./ Vel. progressiva 5-10.

2-Afegim la pell de llimona i programem 20 seg./ Vel. progressiva 5-10.

3-Incorporem les ametlles i programem 10 seg./ Vel. 6.

4-Afegim la patata i la clara d’ou, barregem tot programant 6 seg./ Vel. 6.

5-Després de fer això potser sembla que no hagi quedat ben uniforme. Acabeu d'unir amb les mans.

Millor no ho torneu a posar a la Thermo ja que l'ametlla va deixant el seu oli i dificulta la manipulació.

6-Fer rulos de massa allargats segons les varietats que pensem fer de panellets i embolicar amb paper film.

D'aquesta manera un cop la massa agafi cos serà molt més senzill donar forma als nostres panellets.

La deixem reposar a la nevera durant 12 hores.


Enfornat

Preescalfem el forn a 180ºC.

Els posarem en una safata de forn, preferiblement folrada de paper d’enfornar i enfornarem durant uns 10 minuts o fins que estiguin daurats.

Es  poden fer, fins i tot es recomana, fer-los un parell de dies abans, ja que la massa queda més reposada i és més fàcil de manipular.

Suggeriments de gustos:

Panellets de pinyons:Formem boles i els anem deixant en un plat amb un ou batut, els passem per un altre plat amb pinyons i acabem d’arrodonir amb les mans per fixar els pinyons.

Panellets d’ametlles:Igual que amb els pinyons però amb ametlla trossejada o ametlla laminada.

Panellets de coco:Posem una porció de massa al vas i afegim 10 gr. de coco. Programem 5 seg./ Vel. 8. Formem boles i els donem una forma una mica piramidal, típica dels panellets de coco. Els pintem amb rovell i els arrebossem amb coco.

Panellets de cafè:Dissolem 2 cullerades de cafè soluble en una cullerada d’aigua. L' aboquem al vas junt amb la porció de massa base i barregem programant 5 seg./ Vel. 8. Formem boles, aixafem lleugerament i marquem amb la part roma del ganivet simulant un gra de cafè. Els pintem amb rovell.

Panellets de xocolata:Posem al vas una porció de massa base juntament amb dues cullerades de cacau en pols, programem 5 seg./vel. 8. Formem boles, podem arrebossar amb coco ratllat o en sucre glas, i si ens agrada decorar-les amb una guinda.Una altra opció és submergir les boletes de panellet en xocolata fondant. Queden molt intensos i brillants.Afegir a la massa xips de xocolata és la variant que aquest any hem preferit.

 Bona Castanyada!!  

Esthermomix;-)

Solicita demostración