RISOTTO DE CEPS

#Pastas y arroces 15 octubre 2020


INGREDIENTS:



50 g de formatge parmesà  


60 g de mantega


130 g de ceba


3 grans d’all


70 g d’oli


150 g de boletus (ceps) frescos o congelats


350 g d’arròs carnaroli o


arròs rodó


100 g de vi blanc


900 g de brou vegetal


sal i pebre


PREPARACIÓ:



Ratllar el formatge, prog 6 seg,vel, 10 i reservar. 


Posar la ceba, els alls i l’oli, prog 4 seg vel 4. Baixar el que queda a la paret del got i col·locar la papallona, prog. 17 min, 100ºC, vel 1, SENSE CUBILETE. Afegir els boletus laminats o trossejats, prog 10 min, 100Cº, vel 1.


Afegir l’arròs posant-lo al voltant de la papallona. Rossejar 3 min, 100Cº, vel 1, afegir el vi deixar evaporar 2 min 100Cº vel 1 .


Afegir el brou calent, prog 17 min, 100Cº, vel cullera, gir invers.


Si l’arròs no està al punt, prog uns 2 min més. Rectificar, si fos necessari, el punt de sal i pebre, afegir la mantega i el formatge, remenar-ho amb l’espàtula. Deixar reposar 2 min i servir tot seguit.