FLOR DE BRIOIX

#Masas, panes y repostería 26 agosto 2021




Ingredients:


Ingredients:


70 g de sucre


Pell de llimona i taronja


150 g de llet


20 g de llevat


30 g sucre invertit


400 g farina de força


2 c/s de flor de taronger


Una c/p de sal


3 rovells


80 g de mantega


Un raig d’anís i un toc de canyella opcional


Llavors variades


Elaboració:


Posar al Thermomix® el sucre al got i prog. uns segons a vel 10 i tot seguit amb la màquina en marxa posar les pells dels cítrics i programar 30 seg a vel 10. Afegir la llet, el llevat esmicolat, el sucre invertit i programar 2 min temp 37 vel 2,5. En acabar afegir la farina, la flor de taronger, la sal i barrejar uns segons a vel 6. Tot seguit afegir els rovells un a un a la mateixa velocitat. Programar vel espiga, 7 min i anar incorporant la mantega a poc a poc. Deixar reposar uns 20 min dintre el got del Thermomix® i tornar a amassar 1 min a vel espiga. Retirar la massa del got i fer vàries boles iguals i distribuir les llavors per sobre de manera que quedin agafades. Posar les boles en forma de flor de manera que quedin separades un parell de cm entre elles (en llevar ja s’ajuntaran).


Quan hagi doblat el volum, posar-la al forn prèviament escalfat 180 ºC. Temps orientatiu uns 25 min. Al sortir del forn la pintarem amb xarop de per donar-li color.


 Es pot farcir amb dolç o salat.


NOTA:


Amb aquesta quantitat surten un parell de flors d’uns 25 cm.