MONA DE PASQUA PER CELIACS

#Masas, panes y repostería 02 abril 2021


INGREDIENTS:


PA DE PESSIC:


250 g d’ou(5 ou mitjans


250 g de sucre


ratlladura de llimona


5 g de llevat químic


170 g de “Maizena”


30 g de fècula de patata (es pot substituir per Maizena)



ACABAT:


A- XOCOLATA


Ingredients per a la gelée:


140 g d’aigua


180 g de sucre


120 g de nata líquida


60 g de cacau


4 fulls de gelatina.



B- SARA (MANTEGA)


350 g mantega pomada


90 g de llet


100 g de sucre glacé


Ametlla filetejada


D’aquesta mantega part es pel farcit i part per cobrir el pa de pessic.




PER DECORAR:


Ametlla filetejada, fruita confitada, plomes, figures de xocolata



ELABORACIÓ:


 Pa de pessic:


Escalfar al forn a 180 ºC.


Polvoritzar el sucre al Thermomix® a velocitat 5 -10 durant 1 minut i afegir la ratlladura de llimona a la mateixa velocitat un altre minut. Posar la papallona. Afegir els ous, programar 5 min temp 37 ºC a vel 3 ½. I 5 min sense tem a vel 3 ½. Tot seguit afegir la Maizena, la fècula de patata i el llevat, barrejar 10 seg a vel 2 ½. Posar-ho en un motlle rodó i entrar-ho al forn, baixar el forn a 160 ºC i coure durant uns 30 min. Si es daurés molt, convindria cobrir-ho amb paper d’alumini. Per verificar la cocció, punxar-ho amb un escuradents. Si surt sec, ja està bé. Deixar refredar sobre una reixeta.



Preparació de la gelée:



Remullar les fulles de gelatina amb aigua ben freda.


Posar l’aigua, el sucre, la nata i el cacau, prog el Thermomix® 5min, temp 100ºC.


vel 3. Deixar refredar fins a 60ºC, incorporar la gelatina remullada a velocitat 4.




Preparació de la mantega:


Posar tots els ingredients al Thermomix® i programar 2 min., vel. 3 ½, i reservar.


Perquè sigui més fàcil podem preparar amb antelació el pa de pessic i farcir-lo amb una crema de xocolata, mantega, melmelada o be deixar-lo sense farcir i congelar-lo.



MUNTATGE:


Si es fa l’opció de cobrir-ho amb la gelée, s’aplicarà al pa de pessic després de treure’l del congelador. La geleé ha d’estar a uns 32 ºC.


Si es fa la sara, i hem farcit el pa de pessic amb mantega, aplicarem la resta de mantega per cobrir el pa de pessic. Es millor que el pa de pessic no estigui molt fred perquè la mantega s’apliqui molt millor.


Posar-hi les ametlles filetejades per sobre, finalment posar les plomes, la fruita confitada, les figures de xocolata…..


Si us animeu a fer figures de xocolata us poso un link, on es mostra com manipular la xocolata.



https://www.callebaut.com/es-ES/chocolate-video/tecnica/atemperado



Mireu l’opció microones, penso que és la més fàcil.