Paella d'arròs Thermomix®

#Pastas y arroces 23 marzo 2021

Arròs Empordanès


Un bon arròs sempre ve de gust i més aquest que és un mix entre la clàssica paella i l’arròs del senyoret amb les gambes pelades, a cookidoo en diuen arròs empordanès. Us transcric la recepta perquè hi he fet algunes modificacions. Un bon fumet natural és el millor aliat. Quan vulguis te’l vinc a fer a casa! T’encantarà! 


Ingredients


•200 g de petxines


•1 cullerada de sal grossa


•1000 g d’aigua


•500 g de gambes senceres


•130 g d’oli d’oliva


•200 g de musclos frescos nets


•150 g de ceba en quarts (1 ceba petita)


•3 grans d’all


•3 cullerades de tomàquet triturat en conserva


•1 polsim de sucre


•1 sípia (aprox. 500 g) tallada en daus i amb al melsa


•1 culleradeta de pebre vermell dolç


•1 polsim de pebre mòlt


•1 polsim de brins de safrà


•350 g de arròs de gra rodó


•1 pastilla de caldo de peix (opcional si no posem la melsa de la sípia)


•1 culleradeta de sal


Preparació


Posem les petxines en un bol amb la sal grossa i cobertes amb 200 g d’aigua.


Pelem les gambes i reservem per separat els caps i peles dels cossos.


Posem en el got els caps i pells de les gambes, afegim 30 g d’oli i fregim 6 min/120°C/vel 1.


Afegim al got 800 g d’aigua. Situem el recipient Varoma en la seva posició amb les petxines ben esbandides per treure la sal i els musclos. Tapem el Varoma i programem 15 min/Varoma/vel 1. Retirem el Varoma, colem el fumet del got amb un colador de malla fina i reservem. Rentem el got de restes de gamba.


Posem al got la ceba, els alls i 100 g d’oli. Trossegem 2 seg/vel 5.


Afegim el tomàquet triturat i el polsim de sucre i fregim 6 min/120°C/vel 1.


Incorporem la sípia amb la melsa, el pebre vermell dolç, el pebre molt i el safrà. Ofeguem 15 min/120°C/gir invers/vel cullera.


Incorporem l’arròs i ofeguem 2 min/120°C/gir invers/vel cullera.


Afegim 850 g del fumet reservat, la pastilla de caldo i la sal i programem 13 min/100°C/gir invers/vel cullera.


A 2 minuts del final, destapem el "cubilete" sense obrir la tapa, i hi tirem les gambes que tenim pelades.


Mentrestant, posem els musclos i les petxines en una cassola de fang.


Aboquem l'arròs a la cassola i l'estenem amb l'espàtula. Deixem reposar uns minuts i a taula!