Magdalenes de moniato amb dues xocolates amb Thermomix®

#Navidad 20 diciembre 2020





Magdalenes de moniato amb dues xocolates amb Thermomix®



Hola de nou!


Aquest any que tots estem una mica desorientats sabent que no podem juntar-nos amb els nostres més estimats, pot ser és l’any en que si podem fer-nos més obsequis fets per nosaltres, no?


Doncs d’això tracta aquesta recepta.


Inicialment és una recepta pensada per fer uns mini “donuts”, però jo aquest cop he volgut fer-la amb magdalenes per l’excusa de posar-hi uns paperets de magdalenes amb motius nadalencs.


El decorat per damunt pot ser com el que he fet jo, xocolata fosa i unes boletes platejades. O bé una cobertura de muffin amb motius nadalencs. Ara bé, com jo volia posar-ho amb unes bossetes de celofana, he preferit l’opció xocolata per damunt.



A continuació us poso la recepta, veureu que és súper senzilla i a més saludable, per que podem menjar dolç i cuidar-nos.




Ingredients


75 g de fajol en grà


60 g de civada en grà


50 g de xocolata amb llet per postres en trossos


260 g de moniato pelat en trossos de 3 cm


1 ou


60 g de sucre morè


40 g de maicena


90 g de beguda de soja


45 g de d’oli d’oliva


1 sobre de llevat químic en pols


1 pessic de sal


1 cullerada de canyella molta


200 g de xocolata fondant per postres (50% cacao) en trossos




Preparación


Escalfa el forn a 180°C.


Posa dins el got el fajol i la civada i pica 1 min/vel 10. Retira a un bol i reservar.


Posa dins el got 50 g de xocolata amb llet i picar 5 seg/vel 5. Retirar a un bol i reservar.


Posa dins el got el moniato i tritura 15 seg/vel 8. Amb l’espatula baixa el moniato fins abaix i torna a picar 10 seg/vel 4.5.


Afegeix les farines reservades, l’ou, el sucre, la maicena, la beguda vegetal, l’oli, el llevat, la sal i la canyella. Barrejar 10 seg/vel 6.


Incorporar la xocolata picada reservada i barrejar 5 seg/vel 4. Posar dins una mànega pastissera i omplir els papers de les magdalenes deixant sense omplir fins a dalt 1cm.


Fornejar durant 15 minuts (180°C). Mentre es couen les magdalenes, netejar i assecar bé el got.


Un cop cuites posar-les damunt una reixeta i deixar refredar.



Posar dins el got 200 g de xocolata fondant i ratllar 10 seg/vel 9. Retirar a un bol.


Posar dins el got 120 g de la xocolata ratllada reservada i fondre 5 min/50°C/vel 2.5.


Afegir la xocolata ratllada que hem reservat, i barrejar-ho 2 min/vel 2.5. Decorar amb la xocolata les magdalenes i deixar refredar la xocolata.



Finalment podeu posar-les a una bosseta tancada amb una pinceta nadalenca i enganxar-hi una cartulina amb el nom a qui li volem regalar, o bé posar-ho al costat del plat dels convidats per que cadascú sàpiga on ha de seure.



Que tingueu molt bones festes.