Monas de Pascua

#Masas, panes y repostería 11 abril 2020


Ja estem a dijous Sant i em de fer les mones. Aquest any 2020, ben diferent dels altres, estem tots a casa i tenim temps d' elaborar la nostra mona.  A part de la que acostumo a fer aquest any, he volgut provar de fer la tradicional, que s'acostuma a fer a molts llocs. Anem a per la recepta.


Ingredients:


Massa mare.


80 g de llet


10 g de llevadura fresca


1 culleradeta de sucre


130 g de farina de reposteria


Massa.


150 g de sucre


8-10 tires de pell de taronja


4-6 tires de pell de llimona


70 g de llet


70 g de mantega ( temperatura ambient )


2 ous


20 g de llevadura fresca


450 g farina de força


1 pessic de sal


Decoració.


10 ous durs pintats


1 ou batut ( per pintar la massa)


40 g sucre humit ( jo el faig amb unes gotes d'anís)


Preparació:


Massa mare


  1. Posar al vas els ingredients de la massa mare i programar 15 seg/vel 4. Retirar del vas i formar una bola. Preparar un bol amb aigua tebia i posar la massa dins, quan suri ja la tenim apunt

Massa.



  1. Posar al vas el sucre i els cítrics i pulveritzar 30 seg vel 10

  2. Amb l'espàtula baixar ingredients al fons del vas, afegir la llet, la mantega, els ous,la llevadura, la farina , la sal i la massa mare reservada. Barrejar 30 seg vel 6 amassar 3 mits vel espiga ,deixar reposar al vas 1 hora.

  3. Baixar la massa amb l'espàtula al fons del vas i tornar amassar 1 mint vel espiga, treure del vas i posar damunt del taullell enfarinat.


Decoració.



  1. Preescalfar el forn a 180°. Folrar una safata amb paper de forn

  2. Amb la massa formar una bola i dividir amb 10 porcions. Fer diferents formes, rodones, allargades, amb forma d'animals etc.. colocar a la safata i posar damunt un ou dur pintat, pintar-les amb ou batut i sucre damunt. Deixar reposar fins doblar volum.

  3. Fornejar de 15- 20 mints. Retirar del forn i deixem refredar. Espero que us agradi tant com a mi.