Hola, soc la Roser gran aficionada a la cuina i una enamorada del Thermomix® .
Home › Delegación Barcelona › Roser Farre Sero › Masas, panes y repostería › Monas de Pascua
Roser Farre Sero
Hola, soc la Roser gran aficionada a la cuina i una enamorada del Thermomix® .
¿Quieres que te llame Roser Farre Sero?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
¿Quieres hablar con Roser Farre Sero por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
Monas de Pascua
11 April 2020Ja estem a dijous Sant i em de fer les mones. Aquest any 2020, ben diferent dels altres, estem tots a casa i tenim temps d' elaborar la nostra mona. A part de la que acostumo a fer aquest any, he volgut provar de fer la tradicional, que s'acostuma a fer a molts llocs. Anem a per la recepta.
Ingredients:
Massa mare.
80 g de llet
10 g de llevadura fresca
1 culleradeta de sucre
130 g de farina de reposteria
Massa.
150 g de sucre
8-10 tires de pell de taronja
4-6 tires de pell de llimona
70 g de llet
70 g de mantega ( temperatura ambient )
2 ous
20 g de llevadura fresca
450 g farina de força
1 pessic de sal
Decoració.
10 ous durs pintats
1 ou batut ( per pintar la massa)
40 g sucre humit ( jo el faig amb unes gotes d'anís)
Preparació:
Massa mare
- Posar al vas els ingredients de la massa mare i programar 15 seg/vel 4. Retirar del vas i formar una bola. Preparar un bol amb aigua tebia i posar la massa dins, quan suri ja la tenim apunt
Massa.
- Posar al vas el sucre i els cítrics i pulveritzar 30 seg vel 10
- Amb l'espàtula baixar ingredients al fons del vas, afegir la llet, la mantega, els ous,la llevadura, la farina , la sal i la massa mare reservada. Barrejar 30 seg vel 6 amassar 3 mits vel espiga ,deixar reposar al vas 1 hora.
- Baixar la massa amb l'espàtula al fons del vas i tornar amassar 1 mint vel espiga, treure del vas i posar damunt del taullell enfarinat.
Decoració.
- Preescalfar el forn a 180°. Folrar una safata amb paper de forn
- Amb la massa formar una bola i dividir amb 10 porcions. Fer diferents formes, rodones, allargades, amb forma d'animals etc.. colocar a la safata i posar damunt un ou dur pintat, pintar-les amb ou batut i sucre damunt. Deixar reposar fins doblar volum.
- Fornejar de 15- 20 mints. Retirar del forn i deixem refredar. Espero que us agradi tant com a mi.