Coca de recapte!

#Masas, panes y repostería 23 abril 2020

Coca de recapte, qui no ha tastat mai una coca ben farcida de pebrot i esbergínia ben torradeta?


És una delicia tradicional de la nostra Terra que trobem a moltíssims forns artesans dels pobles i ciutats... fins i tot en aquells que trobes per casualitat quan descobreixes indrets amagats de Catalunya.


Tant la massa com el farcit són ben fàcils de fer amb el Thermomix® . Aquí et deixo la recepta. Prova-la i em dius!!!


INGREDIENTS:


MASSA:


200 g d'aigua


5 g de llevat premsat fresc


50 g de llard de porc / oli d’oliva


400 g de farina de força


1 culleradeta de sal


FARCIT:


700 g d'aigua


1 - 2 pebrots vermells (aprox. 350-400 g)


1 albergínia (aprox. 350-400 g)


1 llonganissa fresca (aprox. 180-200 g)


MUNTATGE I ENFORNAT (OPCIONAL):


200 g de lloms de bacallà dessalat, a trossos


15-20 g d'oli d'oliva verge extra


PREPARACIÓ:


MASSA:


1. Posa en el got l'aigua i el llevat i barreja 1 min / 37 ° C / vel 2.


2. Afegeix el llard o l'oli, la farina i la sal i amassa 3 minuts / funció amasar. Posa la massa en un bol, tapa-la amb film transparent i deixa-la reposar mentre prepares el farcit.


FARCIT:


3. Aboca l'aigua al vas i situa el recipient Varoma en la seva posició. Embolica per separat el pebrot i l'albergínia en film transparent i posa-la dins el recipient Varoma. Tapa i programa 35 min / Varoma / vel 1. Mentrestant, Preescalfa el forn a 200 ° C i forra una safata de forn amb paper d'enfornar. Treu el Varoma i desembolica les verdure. Talla el pebrot i l'albergínia a tires.


MUNTATGE I ENFORNAT:


4. Divideix la massa en 4 trossos (d'aprox. 160 g), i estira cada porció en tires (d'aprox. 9x25 cm) amb el corró. Col·loca les tires una al costat de l'altra a la safata preparada. Distribueix sobre les tires de massa la verdura i afegeix a dues d'elles la llonganissa a rodanxes i a les altres dues el bacallà. 


5. Forneja les coques durant 20 minuts (200 °C). Treu del forn, rega amb l'oli d'oliva, talla en porcions i serveix.