PA DE SANT JORDI ESPECIAL, per menjar o per regalar!
#Masas, panes y repostería 22 abril 2020
Mai haguéssim pensat que passaríem una diada com la d'aquest any, confinats, i amb el nostre Thermomix® traient fum.
Avui et presento el resultat de la tercera classe de temàtica de cuina catalana que estem fent aquests dies a Instagram. Ens trobaràs com @ripollsonia_mixmoments i @betcuadradas_mixmoments.
També trobaràs aquesta recepta al nostre canal de YouTube: Tmix Moment's Recetas. Subscriu-te!
Et deixo amb la recepta del millor Pa de Sant Jordi que he provat fins ara:
INGREDIENTS:
150g formatge cheddar
300g llet
40g mantega
50g sucre
25g llevat premsat fresc
550g farina de força
1 culleradeta sal
100g sobrassada
100g nous
PREPARACIÓ:
1. Trosseja les nous 3 seg/ vel 7. Reserva
2. Ralla el formatge 10 seg/ vel 10. Reserva.
3. Sense rentar el got, afegeix la mantega, la llet i el sucre i programa 2 min / 37º / vel 2. Afegeix el llevat i barreja 5 seg / vel 3.
4. Afegeix la farina i la sal i barreja 15 seg / vel 6. Amassa 3 min / funció amasar. Retira del got i divideix en 3 parts iguals.
5. Agafa una de les 3 parts reservades de massa i posa-la al got juntament amb les nous reservades. Amassa 1 min / funció amasar. Reserva.
6. Agafa una de les 3 parts reservades de massa i posa-la al got juntament amb el formatge reservat. Amassa 1 min / funció amasar. Reserva.
7. Agafa la tercera part de massa reservada i posa-la al got juntament amb la sobrassada. Amassa 1 min / funció amasar. Reserva.
8. A continuació, estira amb ajuda d'un rodet cadascuna de les 3 masses reservades de manera que tinguis 3 rectangles (el de formatge procura que tingui una mica més d'amplada. Posa la planxa de sobrassada sobre la de formatge cheddar i fes tres talls de manera que quedin 4 tires de planxa sobrasada-cheddar de la mateixa amplada. Apila les 4 tires una sobre l'altra de manera que es vegi el dibuix de les 4 barres, acaba amb el troç de massa amb cheddar. Envolta les 4 barres amb la massa de nous.
9. Prepara una safata de forn amb paper de forn. Encèn el forn a 200º. Talla rodanxes de 1.5 cm aprox. i posa-les sobre la safata del forn. Deixa reposar fins que doblin el volum.
10. Enforna a 200º 12-15 minuts. Deixa refredar... si pots esperar tant ;D.
Vull agrair l'Àurea per haver-me cedit aquesta fotografia, la trobareu a Instagram com @entregustos19