Albóndigas/Mandonguilles a la meva manera!!
#Carnes y aves 10 mayo 2020
Fa temps que penso que les mandonguilles dels llibres que trobo i que tasto no m'agraden: què hi farem! M'agraden més les meves! Així que he agafat paper i llapis i he anat escrivint tot el que feia amb el meu Thermomix® . A continuació us ho explico....
Què necessito?
Per fer les mandonguilles:
- 650g de carn picada de vedella (un altre dia us explicaré com picar-la amb el Thermomix® )
- 350g de carn picada de porc
- 2 ous
- 100g de pa dur (o ratllat)
- 2 alls
- Julivert, al gust
- Sal, al gust
- Pebre, al gust
- Farina
- Oli d'oliva
- 100g de sofregit de pebrot verd (Sofregit de ceba i pebrot verd)
- 400g de tomàquet natural triturat
- 140g de pastanaga tallada a rodanxes
- 50g de pesols congelats
Què faig amb tot això?
1. Escalfem el forn a 180ºC.
2. Primer de tot ratllem el pa amb els alls i julivert (10 seg / velocitat progressiva 5-10). Afegim al got la carn picada, els ous , sal i pebre. Barregem 1 minut / gir invertit / velocitat 3. Retirem la massa de carn del got, fem les boletes i les enfarinem. Les posem a la safata del forn untada amb oli d'oliva i les coem al forn 10minuts per un costat i 5 minuts per l'altre.
3. Sense rentar el got, afegim el sofregit de pebrot verd, el tomàquet, la pastanaga, sal pebre i julivert. Programem 15 minuts / 120º / gir invertit / velocitat cullera.
4. Afegim els pèsols i els coem 2 minuts / 100º / gir invertit / velocitat cullera.
Com ho presento?
Agafem una cassola de fang i hi posem les mandonguilles, posem la salsa al damunt, agafem un bon troç de pa.......i..... a sucar!!!!El resultat és aquest!