Albóndigas/Mandonguilles a la meva manera!!

#Carnes y aves 10 mayo 2020


Fa temps que penso que les mandonguilles dels llibres que trobo i que tasto no m'agraden: què hi farem! M'agraden més les meves! Així que he agafat paper i llapis i he anat escrivint tot el que feia amb el meu Thermomix® . A continuació us ho explico....


Què necessito?


Per fer les mandonguilles:



  • 650g de carn picada de vedella (un altre dia us explicaré com picar-la amb el Thermomix® )
  • 350g de carn picada de porc
  • 2 ous
  • 100g de pa dur (o ratllat)
  • 2 alls
  • Julivert, al gust
  • Sal, al gust
  • Pebre, al gust
  • Farina
  • Oli d'oliva

Per l'acompanyament a la meva manera:

  • 100g de sofregit de pebrot verd (Sofregit de ceba i pebrot verd)
  • 400g de tomàquet natural triturat
  • 140g de pastanaga tallada a rodanxes
  • 50g de pesols congelats


Què faig amb tot això?

1. Escalfem el forn a 180ºC.


2. Primer de tot ratllem el pa amb els alls i julivert (10 seg / velocitat progressiva 5-10). Afegim al got la carn picada, els ous , sal i pebre. Barregem 1 minut / gir invertit / velocitat 3. Retirem la massa de carn del got,  fem les boletes i les enfarinem. Les posem a la safata del forn untada amb oli d'oliva i les coem al forn 10minuts per un costat i 5 minuts per l'altre.


3. Sense rentar el got, afegim el sofregit de pebrot verd, el tomàquet, la pastanaga, sal pebre i julivert. Programem 15 minuts / 120º / gir invertit  / velocitat cullera.


4. Afegim els pèsols i els coem 2 minuts / 100º / gir invertit / velocitat cullera.


Com ho presento?


Agafem una cassola de fang i hi posem les mandonguilles, posem la salsa al damunt,  agafem un bon troç de pa.......i..... a sucar!!!!El resultat és aquest!


Albóndigas/Mandonguilles a la meva manera!!