Allioli: com fer-lo perquè sempre et quedi de 10!

#Salsas y guarniciones 19 abril 2020


Has preparat mai un allioli amb només all i oli... sense ou? Si ho has fet, segur que has hagut d'anar canviant de braç per remoure constantment, es força complicat i cansat fer-ho a ma... però amb el Thermomix® es ben fàcil!! Només cal que tinguis en compte aquestes recomanacions:


1. La quantitat d'alls que posa a la recepta, 50g, semblen molts...però són necessaris!


2. Utilitza alls nous, estaran més hidratats i el resultat serà millor.


3. Quan facis la primera trituració amb els alls i l'oli d'oliva... L'all ha de quedar ben triturat i el resultat ha de ser una pasta ben lligada. Si no és així... NO QUEDARÀ BÉ el resultat final.


4. No t'oblidis de posar la papallona!!!


5. Quan vagis abocant l'oli sobre la tapa... fes-ho lentament!!! No l'aboquis de cop, l'emulsió s'ha de fer lentament. Si diu abocar l'oli en un temps de 4 minuts, respecta el temps. En el cas de l'allioli es millor haver d'afegir més temps, que abocar l'oli en menys temps del que diu la recepta.


Ara si, anem amb la recepta:


INGREDIENTS:


250g oli oliva suau (o girasol, o barreja girasol i oliva suau)


10-20g suc de llimona (o aigua)


50g oli d'oliva verge


50g grans d'all


1 culleradeta de sal


PREPARACIÓ:


1. Posa una gerra sobre la tapa del Thermomix® i pesa-hi 250g d'oli d'oliva suau o de girasol. Reserva.


2. Posa en el got del Thermomix® el suc de llimona, els alls pelats, la sal i els 50g d'oli d'oliva. Tritura 3 min / vel 5.


3. Amb ajuda de l'espàtula baixa la barreja cap al fons del got. Si els alls no estiguessin ben triturats, tritura 1 min / vel 7.


4. Coloca la papallona a les ganivetes. Tapa el got amb la tapa i el cubilet. i programa 4 min /  vel 3. En aquests 4 min ves afegint l'oli poc a poc sobre la tapa del Thermomix® , l'oli anirà caient dins el got.


5. Baixa l'allioli cap al fons i barreja 10seg / vel 2.5. Ja el tens llest!! 


Ara a gaudir-lo!!!!