POLLASTRE A LA CATALANA

#Carnes y aves 25 abril 2020

La primera vegada que vaig veure el resultat d'aquesta recepta amb Thermomix® , vaig al·lucinar!!! Un resultat extraordinari... pollastre ben cuit amb una salseta espectacular. I, sabeu que?... Seguint els consells de la meva companya Magda, encara allargo més la recepta posant trossos de pollastre (els més petits) al varoma, i després els barrejo amb el munt de salsa que surt ;D


Et deixo la recepta:


INGREDIENTS:


8 contracuixes (amb os, sense pell)


1 tomàquet madur d'uns 75 g a trossos


130 g de ceba


6 grans d'all


1 fulla de llorer


100 g de conyac o brandi


80 g d'oli d'oliva


40 g de llard de porc (o només 120 gr. d'oli)


20 g de pinyons


½ bastonet de canyella


10 prunes


Sal


Pebre




PREPARACIÓ:


1. Posa l'oli i el llard al got i escalfa 4 min / varoma /vel 1


2. Afegeix el pollastre salpebrat, el tomàquet, la ceba i els alls i programa 8 min / varoma / giro invers / vel cullera


3. Incorpora el cognac, la fulla de llorer, els pinyons i la canyella programa 30 min / varoma /gir invertit / vel cullera


4. Afegeix les prunes i programa 10 min / varoma /gir invertit / vel cullera. i... a gaudir!!!


Pots aprofitar el vapor per fer un arròs de guarnició o unes patates o fins i tot una amanida russa!!! ;D