Un plat de cullera ben complert!

#Carnes y aves 19 marzo 2014

Fa un temps vaig fer una entrada al blog explicant com fer i guardar un sofregit de ceba i pebrot verd que ens pot servir com a base per fer altres plats. Ja us vaig donar una idea de com aprofitar aquest sofregit, i avui us en vull donar una altra. Ara que encara estem en época de  menjar més plats de cullera, que us sembla si fem un estofat de vedella? La  gràcia de tenir al rebost el sofregit ja preparat és que podem escurçar el temps que necessitem per fer un plat complert.Ingredients200g de sofregit de pebrot verd500g de carn de vedella per estofar tallada a trossos150g de pastanaga tallada a rodanxes1 fulla de llorer1 clau d,olor65g vi negre300g d'aiguaSalPebreFarina300g de patates pelades i tallades a trossos Què fem amb els ingredients?El primer que farem serà salpebrar i enfarinar la carn.Posem al got del Thermomix® el sofregit de pebrot verd, la carn de vedella, la pastanaga, el llorer i el clau i programem 5 minuts varoma gir a l'esquerra velocitat cullera.Afegim el vi negre i  programem 1 minut varoma velocitat cullera sense posar el cubilet per facilitar l'evaporació  (mantenim el gir a l,esquerra posat).Afegim l'aigua i la sal  i programem 35 minuts 100° velocitat cullera (mantenim el gir a l'esquerra).Pelem i tallem les patates i les posem al cistellet. Un cop acabat el temps, obrim la tapa i posem el cistellet amb les patates dins el got. Programem 15 minuts 100° velocitat cullera (seguim mantenint el gir el esquerra!!!!!!).Acabat el temps, comprovem que la carn estigui ben cuita, si no ho està, programem uns minuts més a les mateixes temperatura i velocitat. Posem la carn i les patates en una font i ho deixem reposar  5 minuts.Si sou molts de família o us voleu guardar una mica per un altre àpat, podeu afegir el doble de tot i fer la recepta a temperatura varoma augmentant els temps en 1/4 del temps indicats aproximadament. Per exemple: si son 15 minuts (al afegir 1/4 del temps, que son una mica més de 3 minuts), posarem 15+3= 18 minuts. Això sí, enlloc de posar les patates al cistellet les haureu de posar al recipient Varoma.I ja està!!! Sobretot no us oblideu de mantenir posat tota l'estona el gir a l'esquerra, si no la carn es desfilarà. I si us oblideu i es desfila, no ho llenceu! Aprofiteu-ho per fer: un milfulls amb puré de patates, unes croquetes, uns canelons, o ho presenteu ben maco i dieu-ho que heu fet una deconstrucció de carn estofada a l,aroma de llorer.Un plat de cullera ben complert!