BACALLÀ A LA CATALANA AMB ESPINACS, PANSES I PINYONS

#Pescados y mariscos 26 abril 2020

Un gran clàssic de la nostra cuina: bacallà, espinacs, panses i pinyons. Un plat irresistible per encarar el cap de setmana. Sisena recepta del curs temàtic de cuina catalana amb Thermomix® .


Aquí teniu la recepta:


INGREDIENTS:


100 g de panses sense llavors


200 g d'oli d'oliva


50 g de pinyons


50 g de farina


6 lloms de bacallà dessalat (180-200 g c / o)


120 g de ceba a trossos


5 grans d'all


500 g de fulles d'espinacs fresques trossejades


Allioli (opcional): Com fer allioli amb Thermomix®


PREPARACIÓ:


1. Posa en un bol les panses, cobreix-les amb aigua i reserva


2. Escalfa l'oli en una paella i daura els pinyons. Treu i reserva. Enfarina lleugerament els lloms de bacallà i fregeix-los en l'oli calent, retira sobre paper de cuina.


3. Posa en el got la ceba i els alls i trosseja 3 seg / vel 5. Amb l'espàtula, baixa els ingredients cap al fons del got.


4 Afegeix 50 g de l'oli de fregir el bacallà i les panses escorregudes i sofregeix 10 minuts / 120 ° C / vel cullera.


5. Preescalfa el forn a 220 ° C.


6. Afegeix 250 g d'espinacs i cuina 2 minuts / 120 ° C / gir invers / vel cullera.


7. Incorpora 250 g d'espinacs. Introdueix l'espàtula per l'obertura i cuina 2 minuts / 120 ° C / gir invers / vel cullera mentre mous l'espàtula de costat a costat. Aboca el contingut del got en una cassola de fang, posa els lloms de bacallà i reparteix els pinyons reservats per sobre. Si és la teva opció afegeix una culleradeta d'allioli sobre cada llom de bacallà.


8. Enforna durant 10-15 minuts (220 ° C). Treu del forn i serveix.