BACALLÀ A LA CATALANA AMB ESPINACS, PANSES I PINYONS
#Pescados y mariscos 26 abril 2020
Un gran clàssic de la nostra cuina: bacallà, espinacs, panses i pinyons. Un plat irresistible per encarar el cap de setmana. Sisena recepta del curs temàtic de cuina catalana amb Thermomix® .
Aquí teniu la recepta:
INGREDIENTS:
100 g de panses sense llavors
200 g d'oli d'oliva
50 g de pinyons
50 g de farina
6 lloms de bacallà dessalat (180-200 g c / o)
120 g de ceba a trossos
5 grans d'all
500 g de fulles d'espinacs fresques trossejades
Allioli (opcional): Com fer allioli amb Thermomix®
PREPARACIÓ:
1. Posa en un bol les panses, cobreix-les amb aigua i reserva
2. Escalfa l'oli en una paella i daura els pinyons. Treu i reserva. Enfarina lleugerament els lloms de bacallà i fregeix-los en l'oli calent, retira sobre paper de cuina.
3. Posa en el got la ceba i els alls i trosseja 3 seg / vel 5. Amb l'espàtula, baixa els ingredients cap al fons del got.
4 Afegeix 50 g de l'oli de fregir el bacallà i les panses escorregudes i sofregeix 10 minuts / 120 ° C / vel cullera.
5. Preescalfa el forn a 220 ° C.
6. Afegeix 250 g d'espinacs i cuina 2 minuts / 120 ° C / gir invers / vel cullera.
7. Incorpora 250 g d'espinacs. Introdueix l'espàtula per l'obertura i cuina 2 minuts / 120 ° C / gir invers / vel cullera mentre mous l'espàtula de costat a costat. Aboca el contingut del got en una cassola de fang, posa els lloms de bacallà i reparteix els pinyons reservats per sobre. Si és la teva opció afegeix una culleradeta d'allioli sobre cada llom de bacallà.
8. Enforna durant 10-15 minuts (220 ° C). Treu del forn i serveix.