Croquetes/Croquetas de rap i gambes amb Thermomix®

#Aperitivos, entrantes y tapas 11 marzo 2014

Croquetes/Croquetas de rap i gambes amb Thermomix® Avui m'he decidit a publicar una recepta de croquetes. Si, si, recepta de croquetes casolanes amb el Thermomix® !!!Fa un temps que una de vosaltres em va demanar com fer unes croquetes de peix amb el que li havia quedat de fer una sopa de peix. Jo, com ja sabeu, ho faig pràcticament tot a ull i  li vaig explicar com fer-ho però...vaja!  els astres no estaven aliniats i van quedar massa toves. Aquell mateix dia li vaig dir que faria una entrada al blog dedicada a ella (no poso el nom, tu ja saps qui ets!) i explicaria com faig jo les croquetes de peix. Així que, un cop vist el que tenia al congelador, vaig decidir fer-les de rap i gambes, vaig agafar paper i llapis i em vaig disposar a escriure la meva recepta. Aquí la teniu!! Ingredients:130g oli oliva2 grans d'all200g de rap net, sense espines ni pell, tallat a daus de 2x2cm (ni se us acudeixi medir-ho!!! )180g farina500g lletSalPebreJulivertNou moscada150g gambetes pelades congelades (com més bones siguin les gambes, més bones seran les croquetes) Què faig amb tot això?1. Posem dins el got 50g d'oli i l'all i ho trossegem 3 segons velocitat 5. Baixem les restes d'all de les parets del got amb l'espàtula i programem 3 minuts 100º velocitat cullera.2. Salpebrem el rap i l'afegim al got. Programem 4 minuts 100º gir a la inversa i velocitat cullera. Treiem el rap del got i el reservem juntament amb el suc.3. Sense rentar el got posem 80g d'oli i l'escalfem programant 2 minuts 100º velocitat 1.4. Afegim la farina i programem 2 minuts 100º velocitat 2.5. Afegim la llet, sal, julivert i nou moscada i remenem 15 segons a velocitat progressiva 5-10.6. Coem programant 7 minuts 100º velocitat 4.7. Afegim el rap amb el seu suc reservat i les gambes descongelades i escorregudes i programem 2 minuts 100º velocitat 4. I ja tenim la massa feta!!! Ara només cal fer la forma, jo ho faig amb una màniga pastissera pero també ho podeu fer a la manera tradicional. Un cop feta la forma cal passar-ho per ou batut i pa ratllat, fregir i després.... llepar-se els dits!!Bé, espero que us animeu a fer croquetes de.....del que sigui!!!